Tvillingrekorden står!

For 16 år siden startet det fem tvillingpar i 1.-klasse ved Egge skole. Da det var Steinkjerfestival i sommer møttes de – satte seg på trappa på Steinkjer-Avisa, slik de satt den gang, og lot seg nok en gang fotografere.

REUNION: De møttes igjen på Steinkjerfestival i sommer – tvillingparene fra Egge, som nå er 22 år. 1. rekke fra venstre John Hatling, Ragnhild Dypvik, Fride Sveinhaug, Jan Sivertsen og Elin Overrein. Bak dem på andre rekke står tvillingen deres: Fra venstre Per Hatling, Magnus Dypvik, Mats Sveinhaug, Trine Sivertsen og Anette Overrein. Steinkjer-Avisa har laget reportasjer om dem opp gjennom årene. Det samme har Trønder-Avisa. Foto: Sissel Westerhus Sivertsen. Foto: sissel sivertsen

AUGUST 2001: For 16 år siden tok Arvid Henriksen i Trønder-Avisa bilde av de fem tvillingparene som startet i 1.-klasse ved Egge skole. Fem tvillingpar i en klasse var spesielt da, som nå. Foto: Henriksen

Nyheter

Det har ikke vært så mange tvillingpar i én klasse i Steinkjer hverken før eller senere, det vi vet. De fleste tenker nok at det er veldig mye arbeid å få tvillinger, det er liksom dobbelt opp med det meste. Men – så opplevde undertegnede nylig å se på TV 2 om en familie i England som hadde 19 barn. Da er det liksom bare barnemat å få tvillinger. Eller?

Dobbelt arbeid?

– Nei, det var ikke barneskirenn! Det var dobbelt så mye arbeid – og dobbelt så mye glede med to barn, sier Sissel Westerhus Sivertsen, som er mor til Trine og Jan. Hun ser med glede tilbake på mange trivelige tvillingtreff i lag med de andre fire familiene. Og gleder seg over at det går bra med dem alle ti – og at de møttes igjen.

Det første tvillingtreffet hadde de før barna fylte ett år.

– Vi holdt på med disse tvillingtreffene til de var 7–8 år gamle. Og de møttes selvsagt i årene etterpå også, men nå var det en stund siden sist, forteller Sissel, som under Steinkjerfestivalen fikk «de søte små» til å sette seg slik de satt da det ble tatt bilde av dem på 1.-skoledag på Egge – for 16 år siden. Og det på trappa på Steinkjer-Avisa!

Spesielle for hverandre

Vi tok en prat med Anette Overrein. Hun sier det var Mats og Jan som tok initiativ til tvillingtreffet de nylig hadde.

– Det var en kjempeidé. Og det ga mersmak, så nå blir det ikke like lenge til neste gang.

– Hva er spesielt med å være tvilling?

– Som tvillingsøsken har vi spesielle bånd. I hvert fall har vi fem tvillingparene det. Vi snakker med hverandre om alt.

– Er dere like; har samme hobby og gjør samme veivalg?

– Nei, det tror jeg ingen av oss er. Jeg og søsteren min, Elin, er veldig forskjellige. På flere områder. Men akkurat det synes vi er fint. Jeg studerer til psykolog – og Elin til byggingeniør. Det er ganske forskjellig.