Feirer 30 år med skole

Steinkjer voksenopplæring har 30-årsjubileum. Det samme har Flyktningtjenesten. Jubileet ble feiret i rådhuset torsdag kveld. fjor fikk så mange som 848 deltakere opplæring ved Steinkjers aller største skole.

FRA 35 NASJONER: Ved Steinkjer voksenopplæring er Eva Løe rektor for ca. 400 elever fra 35 nasjoner. – For første gang på 30 år har skolen alt samlet under ett tak. Torsdag kveld skal vi feire at skolen har 30-årsjubilem. Det skjer i Weidemannsalen i Steinkjer rådhus. Et utvalg elever skal dit, samt tidligere ansatte og ansatte, sier Løe. Foto: Trine Binde Bratberg

MANGE ANSATTE: Tewatech Eresso fra Etiopia er en av 39 ansatte ved Steinkjer voksenopplæring. Yuones fra Syria er en av ca. 400 elever dette skoleåret. Skoleåret 2016/17 var det 848 elever. Foto: trine

PÅ ETT STED: Omsider er Steinkjer voksenopplæring samlet på ett sted. For noen år siden flyttet skolen fra sentrum til Guldbergaunet, men den ble fort for liten. Nå har de fått flere klasserom. Foto: trine

Nyheter

– I samarbeid med Flyktningtjenesten skal vi feire 30-årsjubileet med en festaften i Weidemannsalen i rådhuset torsdag kveld (5. oktober), sier Eva Løe, som er rektor ved Steinkjer voksenopplæring.

Alle nåværende og tidligere ansatte, samt et utvalg av elever fra de siste 30 årene skal være representert på festen.

Rekordmange elever

– Det blir ca. 150 gjester, sier Eva Løe, som dette skoleåret har ca. 400 elever/deltakere.

– 150 av dem er asylsøkere, 150 er introduksjonsdeltakere, også er det inngiftede og arbeidsinnvandrere.

Skoleåret 2016/17 var det 848 personer som fikk opplæring ved skolen. Det var rekord!

Det er 39 ansatte (36 årsverk) ved Steinkjer voksenopplæring, som nå har alt samlet på ett sted på Guldbergaunet i lag med Steinkjer videregående skole. Det vil si, Steinkjer voksenopplæring er i bygningen som ble sammenbygd med idrettshallen. Steinkjer videregående skole har tre klasserom der, samt møte- og grupperom.

– Vi jobber side om side med Steinkjer videregående, sier Løe, som har opplevd at det har vært store utfordringer å få samlet hele skolen på ett sted.

– Endelig er vi det. Vi er veldig godt fornøyd med forholdene, bortsett fra at vi mangler spesialrom og plass til å samle alle på ett sted. Derfor samles vi i rådhuset når det nå er fest.

Steinkjer voksenopplæring har alltid vært samlokalisert i lag med Flyktningtjenesten.

Flyktningtjenesten i sentrum

– Vi flyttet også til Guldbergaunet i lag med skolen da lokalene der sto nye og klare til bruk for få år siden. Men skolen trengte mer plass, derfor flyttet vi til sentrum igjen – til O2-huset, sier Elin Vinje, som er leder i Flyktningtjenesten i Steinkjer.

– Hovedoppgaven vår er å levere et introduksjonsprogram. Det vil si å kvalifisere de voksne til jobb eller videreutdanning. Vi skal også skaffe dem en ok bolig – og veilede dem slik at de lærer seg å leve og bo i Norge. Vi bruker å si at vi har 24-timersmennekset; mamma, pappa og barna. Steinkjer voksenopplæring har elevene, sier Vinje, som i gjennomsnitt følger flyktningene i to år.