Farse i Henning å i by’n

28. oktober er det premiere i Henning på farsen som er kåret til verdens beste. På plakaten til Bagabu UL står nemlig «Kona eller livet». Det handler om en drosjesjåfør som har kone både i Steinkjer – og i Verdal.

GLEDER SEG: Denne gjengen, to skuespillere til og anda flere foran og bak scenen gleder seg til premieren 28. oktober. F.v. Tomas Renaa, Linn Natalie Martinussen, Fredrik Wasshaug, Andrea Pettersen, Odd Jostein Veie og Vegard Moen (bak). Foto: SIVERT MYHR

INSTRUKTØR OG SKUESPILLER: Vegard Moen (venstre) er både instruktør og skuespiller i denne farsen. – Det er første gang, sier Moen, her i lag med Fredrik Wasshaug. Foto: privat

Nyheter

– Det er snart 15 år siden vi har hatt en farse på plakaten, så dette gleder vi oss til. Vi flirer mye på øving – og nå håper vi publikum vil flire like mye av denne historien, som vi har gitt et litt lokalt preg, sier Vegard Moen, som denne gangen er både instruktør og skuespiller.

Forestilling på Dampsaga

Det er planlagt seks forestillinger. Premieren er i Henning samfunnshus 28. oktober – også følger de på med fire forestillinger.

– Den sjette forestillingen spiller vi på Dampsaga. Vi vet at det i kommunen har vært snakk om å få bygdeteater til byen, og nå kommer vi med vårt teater, sier Moen, som håper det er mange som har lyst til å se en styggartig farse – der latter, løgner, forviklinger og høyt tempo er ingrediensene.

Kone både her og der

«Kona eller livet», handler om en drosjesjåfør som har kone både i Steinkjer og Verdal.

– Det oppstår en del forviklinger når han griper inn i en situasjon der en dame i Steinkjer blir rammet av pøbler. Han prøver å hjelpe, men blir selv slått ned. Drosjesjåføren blir så sendt til sykehus, der han oppgir adressen til begge konene sine. Sånt blir det mye styr av, sier Vegard Moen, som i lag med medlemmene i Bagabu Ungdomslag har øvd på den elleville farsen siden august.

– Vi bestemte oss for manus før sommeren, også startet vi så smått med leseøvinger i august. Nå er vi godt i rute – og gleder oss til å ønske publikum velkommen til premieren.