Jubileumsfest hele uka

Med korps, minikonsert, ballongfest og disko har barn, ansatte og foreldre feiret 30-årsdagen til Lerkehaug barnehage.
Nyheter

– Vi slår til med ei festivaluke med tett program hele uka, sier styrer Charlotte Guin ved Lerkehaug barnehage.

De 33 barnehagebarna har deltatt i forberedelsene til festivaluka og bidro med både minikonsert og en egenkomponert bursdagssang.

– Barna har feiret med ansiktsmaling og ballongfest – før det hele kulminerer med disko på fredag. Da er det til og med lov å danse på bordet, sier Charlotte Guin. Onsdag inviterte samarbeidsutvalget til fellestur til naturlekeplassen Øya, der både barn, ansatte og foreldre samlet seg rundt bålet. Fredag kveld avsluttes festivaluke med foreldrefest på barnehagen.

Historisk tilbakeblikk

Lerkehaug barnehage ble startet 1. oktober i 1987 av ildsjelene Audun Høisæther og Joar Petter Holmsve, som selv hadde barn i barnehagealder på den tiden.

Fra 1. mars 1996 ble barnehagen overtatt av foreldrene.

– Fra og med 1996 har barnehagen vært drevet som en privat ideell stiftelse. Dette har vist seg å være en god eier- og driftsform for barnehagen, da foreldrene til enhver tid har stor påvirkning av driften, samtidig som dette skaper et stort engasjement, sier Guin og legger til at Per-Ole Austmo var en av de store pådriverne i barnehagen på denne tiden.

Ny æra med nybygg

1. februar 2010 sto «nye» Lerkehaug barnehage ferdig.

– Da fikk vi et ett nytt og tids- tilpasset bygg. Frank Bjerkan var styrelederen som sto bak denne prosessen, og gjorde sitt til at vi i dag har en flott og funksjonell barnehage, sier styreren, og legger til at barnehagen har tre avdelinger.

– Barnehagen har dyktige og stabile ansatte, og en veldig engasjert foreldregruppe. Vi er veldig glad for at både foresatte og besteforeldre er veldig flinke til stille opp på arrangement i barnehagen, sier Guin.