Martna på Fergeland bofellesskap

Med loddsalg, kaffe, popkorn og dyrebesøk inviterte brukere og ansatte ved Fergeland bofellesskap til martna.
Nyheter

– Det er viktig med noen annerledes dager, også for denne gruppen som har ulike behov. Noen har behov for skreddersydde opplevelser i kjente omgivelser. Derfor arrangerer vi vår egen martna, sier Mona Bartnes Alstad, seksjonsleder ved Fergeland bofellesskap.

Med loddsalg, bruktutsalg og salg av egenproduserte varer har brukerne og ansatte fått med alt som hører en skikkelig martna til. Noen dyr ble også med på martnan, og god tid til en prat og en kopp kaffe ved de mange små møteplassene på uteområdet til bofellesskapet.

Jobbet sammen

Martnan ble arrangert onsdag og torsdag denne uka, men planleggingen og forberedelsene startet lenge før det.

– Det har vært et felles mål siden vi startet planleggingen i vinter. Vi har mange dyktige ansatte som har fått med beboerne i dugnadsarbeidet. Høydepunktet mitt var å se en av beboerne som virkelig sto på for å få ferdig grillhytta sammen med Terje Rødsjø, som har vært en ildsjel blant de ansatte, sier Mona Bartnes Alstad.

Hun forteller om en gjeng kreative ansatte og brukere, som har laget mange gjenstander til salgsboden og fått tak i mange premier til loddbua.

– Vi har litt beredskapstid som blir flittig brukt til strikking og annen produksjon. Vi har også arbeidet en del med å få ferdig en gapahuk og den helt nye grillhytta med bidrag fra Steinkjer sanitetsforening, sier Terje Rødsjø.

Fergeland bofellesskap er én av fem seksjoner i enhet Bo og habilitering i Steinkjer kommune, som ledes av Marthe Solnes Persgård.

Et utstillingsvindu

– Fergeland bofellesskap er et litt anderledes bofelleskap og er et utstillingsvindu som vekker interesse fra flere kommuner. Det ligger skjermet til, men er samtidig sentralt, og ansatte og beboerne har fått til et skikkelig flott uteområde. Her er det mange små og trygge møteplasser ute, og de dyrker både poteter og jordbær, sier Persgård.

Brukerne fra de fire andre seksjonene i enheten var også invitert til martna, i tillegg til foreldre og pårørende.

En av beboerne som storkoste seg på martna var Kim Rudi Elden Dahl. Han besøkte alle martansbodene sammen med mamma Gerd Elden.

– De ansatte gjør en flott jobb og er fantastiske med beboerne. Det setter jeg stor pris på og det er veldig trivelig med martna, sier Gerd Elden.