Ved Lø skole ville de ha lekeapparater i regnbuens farger – og slik ble det

Skolegården på Lø ble som ny

Ved Lø skole har elevene, foreldrene og de ansatte samarbeidet om å få til et mer attraktivt uteområde. Nå fremstår de gamle lekeapparatene som nye, og alt det nye som spennende. I regnbuens farger.

ELEVRÅDET: – foran den nymalte lekestua. Fremst er elevrådsleder Tuva Berg. F.v. Gerd Thorshaug, Theo Inderberg Vekseth, Isak Jørgenvåg, Mikael Nicolai Krubfelt Solberg, Linnea Bjørgan, Mari Høstland, Vilja Fagerholt, Martin A. Rognerud- Hollås, Regine Sæter, Brage Sandnes (bak), Petter Høstland, Antonie Solbakken Skjervø, Aurora Kløvjan, Isabell Gjervik Gisvold og Magnus Havik Aasen. Foto: trine

BLIR GLAD: – Det føles som at sommeren har kommet tilbake. Så glad blir jeg når jeg ser alt det fargerike på skolen vår, sa en lærer. Foto: trine

UFO-DISSE: Dette er en ufo-disse med plass til fire elever. Den er også ny, som veldig mye annet ved Lø skole denne høsten. Foto: trine

FINT KLATRETÅRN: Skolen har også et nytt klatretårn, som til og med de største elevene av og til lar seg friste til å bruke litt. Foto: trine

POPULÆR BUTIKK: Det var kø i nybutikken på Lø skole mandag formiddag. Der ble det omsatt både blader og kvister og mer til. Foto: trine

Nyheter

– Det føles som at sommeren har kommet tilbake til Lø skole. Så glad blir jeg av å se på de fargerike apparatene og veggene på skolen vår nå. Det gjør noe med både elever og ansatte.

Farger er bra for humøret vårt, sier Regine Sæther, som i lag med kollega Åse Fagerholt har vært med i Lø skoles utomhuskomité. Med god hjelp av foreldrene og elevene har de ansatte ved skolen fått utført mye de siste ukene.

Fornøyde elever

Elevene ved Lø skole er glade, de også.

– Det er artig at det har blitt så bra her. Det er faktisk litt kult, sier elevrådsleder Tuva Berg.

Det var alle klassene ved skolen som ønsket at lekeapparatene skulle males i regnbuens farger. Lekestua ble knall blå, det nye klatretårnet er gult – med en flott dekorert vegg på den ene siden.

En grå murvegg på selve skolen har blitt som et stort, fint bilde – med skolens visjon malt på veggen, av elevene selv. Elevene har også fått en ufo-disse og en helt ny butikk i skolegården, for å nevne noe.

– Butikken har nettopp åpnet, forteller rektor Gerd Thorshaug, som liker at det ser ordentlig ut på skolen hennes, der 170 elever går.

Viktig med stolthet

– Nå kan vi være stolte av det vi har. For oss var det viktig å ta vare på det vi hadde – og fornye oss litt. En godt nærmiljø henger i hop med god læring, sier Gerd Thorshaug, som virkelig har store planer for uteområdet på Lø skole. På sikt.

– Vi har planer om en litt større aktivitetspark her, på andre siden av skolen. Det vil bli som et ledd i en større kommunal plan for uteområdene ved skolene i Steinkjer. I den komiteen sitter det også representanter fra foreldrene. Kommunen har fokus på utbedring av utearealer ved skolene i Steinkjer, sier Gerd Thorshaug.