Biltema vil bygge nytt

Biltema ønsker å bygge et nytt varehus på 5.000 kvadratmeter på «branntomta» på Nordsileiret.

STORE PLANER: Biltema ønsker å bygge et nytt varehus, inkludert kafeteria, på omtrent 5.000 kvadratmeter på tomta til tidligere Kverneland Bil og bowlingen. Kun en reguleringsendring gjenstår før PLG Eiendom som eier tomta selger hele området til Biltema Norge AS. Foto: Øyvind Bones.

Nyheter

Torsdag vedtok formannskapet å sende et forslag om reguleringsendring for tomta ut på høring. Endringen gjelder om det skal åpnes for både plasskrevende handel og detaljhandel på området.

– Saken handler om et viktig prinsipp som skal hindre uønsket byspredning, men utviklingen har endret skillet mellom detaljhandel og plasskrevende handel. Denne varehandelen det er snakk om er uansett ikke aktuelt i sentrum, så vi støtter at saken sendes ut på høring, sa Anne Caroline Haugan (Sp).

Jobber med avtale med Biltema

PLG Eiendom har de siste årene sikret seg hele eiendommen og har i lengre tid jobbet for å etablere ny aktivitet.

– Biltema Norge AS ønsker å kjøpe hele tomta for å bygge et nytt varehus. Det eneste som gjenstår er reguleringsendringen som nå sendes ut på høring. Det er en betingelse for at Biltema kjøper tomta, sier Carl Olav Severeide i PLG Eiendom/Bomvegen 7. Flere alternativ har vært vurdert, blant annet et konsept med bensinstasjon og Burger King. PLG Eiendom hadde i utgangspunkt planer om å leie ut, men ønsker etableringen til Biltema velkommen.

– Dette er kjempepositivt og vil forsterke handelsbyen Steinkjer. Vi mener det er rett type handelsvirksomhet for tomta, ikke minst med tanke på vår egen aktivitet på området, sier Carl Olav Severeide, og legger til at naboene har vært informert og involvert gjennom hele prosessen.

Varehus med kafe

Det bekrefter Knut R. Svenningsen som er direktør for Biltema Norge AS.

– Vi er i en prosess med kjøp av tomta der en reguleringsendring er en betingelse. Vi ønsker å bygge et nytt varehus med kafe på omtrent 5.000 kvadratmeter på området–det blir tre ganger større enn dagens varehus, sier direktør Knut Svenningsen, som ikke er i tvil om at tomta på Nordsileiret er midt i blinken for Biltema.

– Det er den beste plasseringen i Steinkjer for oss, sier direktør Svenningsen.