Afterski på torget

Det svenske partybandet Marmeladorkestern er headliner når den fjerde utgaven av Vinterfest sparker løs på Steinkjer torg lørdag 10. mars.

PARTYSVENSKER: Marmeladorkestern er kjent for legendariske afterski-spillinger i Åre. Til vinteren gjør de en eksklusiv konsert i Steinkjer. Foto: .

KLARE TIL NY VINTERFEST: Jo Kristian Kvernland og Lars Ingvaldsen i Vinterfest ser fram til å fylle teltet på torget med musikk og partystemning lørdag 10. mars. Foto: Tore Vikan

Nyheter

Mange som har vært i Åre vinterstid, vil ha fått med seg afterskibandet Marmeladorkestern, som lager liv og røre på Bygget gjennom hele skisesongen. Nå er det klart at de kommer til Steinkjer 10. mars, under den fjerde utgaven av Vinterfest på torget.

– Målet er å skape skikkelig afterski-stemning på torget. Vi håper publikum «tar den helt ut», og de må gjerne stille i afterski-antrekk, sier Jo Kristian Kvernland i Vinterfest.

Eksklusiv konsert

Marmeladorkestern turnerer og spiller en rekke steder på sommeren, men vinterstid spiller de vanligvis kun i Åre.

– Dette blir derfor en eksklusiv konsert, og den eneste utenfor Åre til vinteren, forteller Kvernland.

Før partysvenskene inntar scenen på slutten av kvelden, blir det også mulig å få andre musikalske inntrykk.

– Vi åpner med Anders Jektvik, som vi vet er en sikker publikumsvinner, og så fortsetter vi med flatangerbandet Steve Cooling. Flere artister vil komme til etter hvert, forteller Kvernland, og legger til at billettene kommer for salg allerede i dag på Hoopla.

Vil fylle teltet

Teltet som skal brukes under Vinterfest vil bli satt opp ei uke i forkant, og arrangørene håper at flere melder interesse for å bruke det før torgfesten.

– Teltet står der fra lørdag 3. mars, og er tilgjengelig for bruk for alle som har gode ideer. Den eneste dagen som er opptatt, er torsdag 8. mars, da vi arrangerer Barnas vinterfest. Da kommer Lykkeland med aktiviteter, og det blir også innleid en artist for barna, som blir annonsert senere, forteller han. Det blir et noe mindre telt enn i år, av hensyn til kostnadene med oppvarming.

– I år brukte vi det nye teltet til Steinkjerfestivalen, mens vi til vinteren bruker det gamle, sier Kvernland.

Flere arrangement

Kommende vinters Vinterfest er flyttet for å unngå kollisjon med andre arrangement.

– Det er junior-NM på ski i Steinkjer helga før, og vi flyttet Vinterfest av hensyn til hotellkapasiteten. Det blir riktignok kollisjon med UM i friidrett samme helga, men det tror vi går bra, avslutter Kvernland.