fredag 08.12 2017

Ikke kast restavfall i do!

Steinkjer kommune er plaget med at altfor mange kaster vaskeservietter, engangshansker, bind og mere til i do, slik at rør og pumper går tett.

Svevende og nyskapende

Rismelen aktivitetspark er allerede en suksess. Nå planlegges resten av parken samtidig som det søkes om et nasjonalt tilskudd til nyskapende aktivitetsarenaer.

Redder liv med nesespray

Steinkjer har et høyt antall overdoser sett i forhold til folketallet, og får nå prøve ut nesesprayen Nalokson, som er en motgift ved overdoser av opiater.

torsdag 07.12 2017

Alt klart for hvit ski-jul

Det meldes om fine skispor flere steder, deriblant på Steinkjer skistadion, der det er lagt et godt grunnlag med kunstsnø.

Levende engasjert i Beitstad

Lisbeth Saursaunet og Mari Sandstad føyer seg inn i rekken av beitstøinger som har mottatt Steinkjer kommunes frivillighetspris. De fem første årene prisen er delt ut har den havnet tre ganger i Beitstad.

Fant årsaken til bakterieutbrudd

Mattilsynet vet nå hvorfor seks personer ble syke av campylobacteriose i Steinkjer i sommer.

onsdag 06.12 2017

En hyllest til helsearbeiderne

Det siste året har kommunens helseavdeling fått en nærværsprosent på hele 95 prosent. Mandag kveld ble dette feiret da helsearbeidere fra både Steinkjer og Verran møttes i rådhussalen for en helaften med mat, drikke og underholdning.

tirsdag 05.12 2017

Headhuntet innvandrer som avløser

Den eneste erfaringen den syriske mannen hadde med kyr, var å hente opp ei ku fra ei grøft i Syria – med kran. Nå har kranføreren fast jobb og ansvar for gården når Tore Strugstad drar på ferie.

Lysgravene har forfalt

Hensikten med lysgraver var å gi lys til vinduer under terrengnivå – eller holde grunnmur og kjeller fri for fukt fra grunnen. Nå kan grunneiere søke om støtte til vedlikehold.

mandag 04.12 2017

Nytt liv for Dagros og co.

Arnt Egil Brørs og Morten Brørs har byttet ut melkestall og gammelt fjøs med elektronikk, hydraulikk, tredemøller og et 1.710 kvadratmeter stort, nytt fjøs.

fredag 01.12 2017

Førjulsstemning på Egge

Adventssøndagen på Egge museum byr på alt det kjente og kjære, pluss noe nytt.

Klar til kultur-dyst

Da Leif Terje Nilsen var med på Norsktoppen, fikk han telefonnettet i Steinkjer til å bryte sammen. Nå skal han bruke tiden sin på å bygge opp en solid kulturavdeling i Steinkjer.

Vil dyrke mat på taket av E6

Finn Rossings ide om urbant landbruk er et skritt nærmere realisering med arbeidstrening og integrering som viktige stikkord.

Nå skal det legges bredbåndsfiber fra Malm til Follafoss langs Fv. 202/203

Starter neste uke

I løpet av 2018 skal innbyggerne i Follafoss kunne koble seg på fiber fra NTE. Det kan også beboere langs Fv. 202 og 203, om de slår seg sammen til et bygdefiberlag.

Rungstadvatnet veteranskøyteklubb

Humor og trim på glattisen

Tre godt voksne sprekinger fryder seg over kaldt og stabilt vintervær – og stålis på Rungstadvatnet.

Splittelse om budsjettet

Forslaget til neste års budsjett splitter samarbeidspartiene Sp, V, H, Frp og KrF, men det er enighet om å berge både Felten, Aktivitetssenteret og Leiret Verksted.

torsdag 30.11 2017

Ikke behov for hundebarnehage

Etter tre års drift har Kathrine Hagnes avviklet hundebarnehagen, men hun driver fortsatt Steinkjer Hundesenter – med kurs på kveld og i helger.

Farlig mørkt på Fagerheim

I Risgropa på Fagerheim, der hundrevis av barn kommer med skolebusser eller foreldrenes bil, eller selv går eller sykler til skolen, er det nå svart som natta hver eneste morgen. Forbipasserende frykter det kan skje noe.