Søndag, 26.10.2014

  STARTSIDEN
  UKENS LEDER
  NYHETSARKIV
  ABONNEMENT
  ANNONSER
  OM OSS
  KONTAKT OSS
  LINKER
  WEBKAMERA
  VÆR
SØK I AVISA
Søk i arkivet


KJØP AVISA

Kjøp eAvis
Kjøp pdfAvis
GRATIS småannonser 5

7

8

9

10

Aldri for voksen til dataopplæring


Bruken av PC kjenner ingen aldersgrenser. Derfor er det ikke så rart at mange benytter seg at tilbudet om dataopplæring i Aktivitetssenteret i Samfunnshuset.

Jan Erik Moe

Fredag 16.11.2012, 11:14
– Her har vi det kjempemorsomt, sier fra høyre Olfrid Husa, Eldis Østerås, Ola Skjefstad, Peter Hofstad og Sigurd Holberg.
Allerede på slutten av 1990-tallet begynte man med dataopplæring for eldre i Norge, og i Steinkjer var det Dagfinn Sakshaug og Oscar Mathisen som var gründerne i forhold til dette.

I 1998 la Eldres IT-forum fram en innstilling om dette på landsbasis, og i Steinkjer ble det installert 12 PC-er i Aktivitetssenteret. To ganger i uken var det til stede datakyndige, og for 500 kroner kunne de eldre få et 15 timers kurs.

IT-generalen for eldre i Norge den gang var NRK-mannen Per Eivind Heradstveit som blant andre ildsjel og tidligere fylkesrådmann Dagfinn Sakshaug hadde svært god kontakt med.

Datakursene ble svært populære, og mange meldte seg på. Men utstyret ble ikke oppgradert i særlig grad, og interessen falt.

– Nå har dataopplæringen ligget brakk en stund, men i disse dager er vi i full gang igjen, forteller aktivitør Elisabeth Mathisen ved Aktivitetssenteret.

Hver fredag mellom klokka 12 og 14 inviterer derfor Aktivitetssenteret til internettkafé for eldre, og både Per Sverre Rannem og Peter Hofstad har bidratt som instruktører på frivillig basis.

– Dette er kjempeartig, og akkurat nå holder vi på med opplæring i å bruke nettbanken, sier den tidligere ordføreren Per Sverre Rannem.

– Dessuten kan vi lære de eldre opp til å bruke nettstedet Google for å søke etter opplysninger, og vi kikker litt på billedbehandling, sier Peter Hofstad.

Les mer i papirutgaven


2
3
4