Mandag, 20.10.2014

  STARTSIDEN
  UKENS LEDER
  NYHETSARKIV
  ABONNEMENT
  ANNONSER
  OM OSS
  KONTAKT OSS
  LINKER
  WEBKAMERA
  VÆR
SØK I AVISA
Søk i arkivet


KJØP AVISA

Kjøp eAvis
Kjøp pdfAvis
GRATIS småannonser 5

7

8

9

10

Fotball og forsikring


Mandag kveld så han serieåpningen for Rosenborg på Lerkendal, en klubb han selv har spilt for. Til daglig jobber levangsbyggen i Steinkjer, men Anders Eggen trives med pendlerlivet.

Jan Erik Moe

Fredag 04.04.2008, 09:09

Anders Eggen (50 i desember) er nylig innvalgt i styret i Norges Fotballforbund, og ifølge statuttene skal minst en representant for forbundet overvære samtlige åpningskamper i eliteserien. Det samme gjelder høstsesongens siste kamp. Men imponert over Rosenborgs innsats mot Lyn, nei det ble han ikke.
– Jeg har sett Rosenborg mye bedre! Men man skal huske på at dette var sesongens første seriekamp i eliteserien, og det kan dermed være en god del rusk i maskineriet. Uansett er det artig å være på Lerkendal, og jeg fikk blant annet en fin prat med sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen, som jeg spilte på laget med i 1981. Og vi diskuterte selvsagt en straffe som vi begge syntes vi ble snytt for. Og det for 27 år siden, ler avdelingsdirektøren i Gjensidige, region nord.
Anders sitter i sitt kontor i tredje etasje i Gjensidigebygget på hjørnet av Svein Jarls gate og Skolegata. Her trives han godt. Så godt at han ikke kan tenke seg noe annet. Selv om det blir åtte mil i bil hver eneste dag.
– Nei da, jeg liker å kjøre bil. Man hører på radio og slapper av. Så de fire milene hver vei tenker man ikke på. Dessuten er dette en fin måte å forberede dagen på. Man har tid til å tenke litt på det som skal skje.

I fotballkretser lever man ofte på gamle minner om fordums storhet. Dette gjelder samtlige klubber som har opplevd edelt metall og heder.
– Dette gjelder alle. Du vet at for eksempel gammelkaillan på Nesset i Levanger ennå diskuterer da Nessegutten var i kvartfinalen i 1959! De hadde slått Fredrikstad, og fikk møte Skeid på Nesset. Oslolaget ble også slått, og dermed var det Viking i kvartfinalen. Det ble uavgjort på Ullevål, som var en nøytral bane, og omkampen skulle gå på Lerkendal. Der var det 25.000 elleville publikummere, de aller fleste fra Innherred. Men Nessegutten kom ikke lenger. Da var det slutt. Men dette prater kaillan om ennå! Og det er faktisk viktig. Vi trenger denne kulturen og engasjementet.

Les mer i avisa


2
3
4